Over ons

2002

In mei richtten wij (huidige zaakvoerders Jo Ally en Johan Meysman) het bedrijf MAREM op.
Wij vestigden ons onmiddellijk in de Lange Ambachtstraat 30 te 9860 Oosterzele.
Wij konden terugblikken op een 15 jaar lange ervaring in verband met het verkopen van machines burgerlijke bouwkunde. Vervolgens specialiseerden we ons in het verkopen van tweedehands machines van burgerlijke bouwkunde, meer specifiek grondverzetmachines van alle merken (zoals: Caterpillar, Komatsu, Volvo, Hitachi, Liebherr, Bomag, Hyundai, Case, JCB, e.a.).
Tevens verkopen wij ook toebehoren voor deze machines, zowel nieuw als tweedehands (zoals: graafbakken, hamers, scharen, sorteergrijpers, laadbakken, e.a.).

2006
In september werd gestart met een nieuwbouw op het huidige terrein.

2008
In januari werd de nieuwbouw in gebruik genomen.
In februari werd het eerste personeelslid aangeworven. Een medewerkster kwam ons versterken als secretaresse met vooral administratieve en commerciële taken op de binnendienst.
In juli werd vervolgens een tweede personeelslid aangeworven. Deze medewerker versterkte ons team vooral op vlak van service, kleine herstellingen en het klaarzetten van de machines naar wens van de klanten.

2014
In april werd de eerste service wagen in dienst genomen.
In juni werd ons terrein uitgebreid van 1500m³ naar 3250m³. Dat geeft ons de kans een groter aantal machines in stock te nemen.

2016
Er werd een nieuwe werkplaats van 700m² en een rolbrug van 5 ton in gebruik genomen vanaf januari 2016. Een nieuwe wasplaats met afspuitput en olieafscheiding moet ervoor zorgen dat de hinder voor het milieu minimaal blijft. Apparatuur voor het herstellen en aanpassen van laad- en graafbakken. We hebben een bijkomende stockageplaats van +/- 1000m² voor stockmachines.
Vanaf augustus is ons team ook uitgebreid door het aanwerven van een 3e personeelslid (een 2e technieker).

 

Na al die jaren blijft ons bedrijf gestadig groeien!

Ing. Johan Meysman
bestuurder bv Marem

Ons team:

Jo Ally – bestuurder

Hij houdt staat in voor de aan- en verkoop van de machines in de provincies Oost- en West- Vlaanderen.
Tevens behoren ook een deel van de export van machines tot zijn bevoegdheid.

break

Johan Meysman – bestuurder

Hij staat in voor de aan- en verkoop van de machines in de provincies Vlaams en Waals Brabant , Antwerpen,Limburg , Wallonië. Hij staat ook in voor de financiële kant van het bedrijf, het personeel en het organiseren en geven van opleidingen aan commerciële mensen. De commerciële verwerking van transport en export van de machines behoren eveneens tot zijn bevoegdheid.

break

Cassandra Vekeman – Managing Assistant

Zij staat in voor de administratie en commerciële binnendiensttaken. Ze behandelt de export- en transport documenten. Het up to date houden van onze social media behoort eveneens tot haar takenpakket.

break

Eerste Technieker

Hij staat in voor kleine herstellingen en het onderhoud van de machines.

break

Tweede  Technieker

Hij staat ook in voor kleine herstellingen en het onderhoud van de machines.

break

Onze infrastructuur

1. De receptie

De plaats binnen het bedrijf waar u altijd vriendelijk en met kennis van zaken wordt opgevangen door onze secretaresse. Waar u altijd terecht kunt voor een aangename babbel over de producten en waar u altijd welkom bent om gezellig een koffie te komen drinken als u in de buurt bent.

2. De kleine vergaderzaal

De kleine vergaderzaal wordt gebruikt voor vergaderingen die niet lang duren en deze ruimte is eveneens een ontmoetingsruimte voor de chauffeurs van buiten- en binnenlandse klanten.

3. De grote vergaderzaal

Deze zaal wordt veelal gebruikt voor vergaderingen van langere duur. Tevens voor opleidingen en cursussen , specifiek product – of bedrijfs gebonden. Deze zaal is uitgerust met alle moderne media apparatuur (airco, telefoon, internetverbinding, projectiescherm , beamer, e.a.)

img_2265

4. Kantoren

Tevens zijn er steeds 2 kantoren – uitgerust met airco, computer, wifi en een telefoon – ter beschikking voor onze binnen- en buitenlandse klanten. Hier kunnen zij rustig werken en beslissingen nemen in verband met een eventuele aankoop.

img_2262

5. Het buitenterrein

De plaats waar alle machines tentoongesteld staan en waar ze door onze klanten kunnen worden geïnspecteerd en uitgeprobeerd.

6. Garage

De plaats waar het onderhoud van de machines wordt uitgevoerd en eventueel herstellingen kunnen gebeuren.

Ons motto is:

“Waarschijnlijk de beste machine met de beste service voor de beste prijs.”

U kan gebruikte machines kopen en nieuwe en gebruikte accesoires voor machines van 1 tot 390 Ton. Hopelijk kunnen we elkaar ontmoeten op ons kantoor in Oosterzele ( België ), voor je beste zaken. Wij kopen onze machines van klanten, enkel in België. Wij exporteren machines over de hele wereld in meer dan 68 landen:

Europa: Polen, Engeland, Ierland, Finland, Spanje, Hongarije, Zwitserland, Tsjechië, Rusland, Zweden, Italië, Kroatië, Montenegro, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Romanië, Griekenland, Georgië, Denemarken, Kosovo, Bulgarije, Cyprus, Moldavië, Slovenië, Litouwen, Letland, Ijsland, Bulgarije.

Afrika: Marokko, Algerije, Syrië, Egypte, Nigeria, Tanzania, Gabon, Guinee, Ethiopië, Togo, Mali, Comores, Libië, Ivoorkust, Ghana, Madagascar.

Azië: Turkije, Jordanië, Dubai, Afghanistan, Singapore, Libanon, Irak, Pakistan, Cambodja, Saudi Arabië, Hong Kong, United Arab Emirates, Sri Lanka, Vietnam, Maleisië, Thailand.

Amerika: USA, Suriname, Canada, Bolivia.